Header

Győrújbarát Község Önkormányzata

Telefon: +36 96 / 543 - 651
Mobil: +36 / 20 457 8084
E-mail: titkarsag@gyorujbarat.hu
Régi weboldal (archívum)
Logo
Polgármesteri felhívás 2020.04.24

GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG POLGÁRMESTERE

 

 9081 Győrújbarát, Liszt Ferenc utca 9.

Győr-Moson-Sopron megye

( 96/543-651, Fax: 96/355-044, E-mail: polgarmester@gyorujbarat.hu

Üi.sz. 5453-31/2020.

Tárgy: Polgármesteri felhívás

POLGÁRMESTERI FELHÍVÁS

 1. április 25. napján (szombat) 00,00 órától 2020. április 26-án (vasárnap) 24,00 óráig a közterület használatára vonatkozó – az állami szabályokhoz képest további –, fenti szigorításokat rendeltem el, ajánlásokat fogalmazok meg, amiket már a lakosok többsége már eddig is alkalmazott.

A legfontosabb az ember – a járványhelyzetben pedig az ember életének és egészségének védelme. Országosan fontos a járvány lassítása, az egészségügyi ellátórendszer védelme.  Ennek a küzdelemnek az eredményessége érdekében szigorításokra van szükség. Az emberek többsége elfogadja és támogatja a szigorúbb szabályozást és jelentős része hetek óta betartja azokat a kéréseket, szabályokat, amelyeknek a lényege, hogy aki teheti, maradjon otthon.

A legfontosabb szigorítás, hogy vasárnap éjfélig tartó időszakban Győrújbarát településen a közterületeken és közparkokban tartózkodni, illetve a lakhelyet és tartózkodási helyet elhagyni csak szigorúan alapos indokkal lehet és mindenfajta csoportosulást kötelezően kerülni kell. Eszerint ellátási szempontból csak a helyi élelmiszerboltok, a pékségek, a gyógyszertár, a dohányboltok, a benzinkutak, valamint azon kereskedelmi egységek, ahol élelmezés kiszállítás folyik kereshetőek fel. Ez azt jelenti, hogy más üzleteket a vásárlók nem kereshetnek fel, más üzletekben csak az ott dolgozók tartózkodhatnak az üzlet vezetésének döntése szerint.

Kérem a lakosságot, hogy Győrújbarát turisztikai látványosságait fenti időszak alatt ne látogassák!

A fenti szabályozással a célunk nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás, valamint egészségünk védelme érdekében a szabályok betartása és betartatása!

A polgármesteri felhívás betartatásában a rendőrség és a polgárőrség közreműködését kértem.

FONTOS, hogy fenntartunk minden olyan korlátozást, amelyet a lezárható közösségi terek esetében korábban már bevezettünk. Azaz továbbra is le van zárva a szabadtéri sportpálya és valamennyi játszótér.

Kérem a lakosságot, az érintettek tartsák be, és továbbra is alkalmazzák az alábbiakat:

 

 1. A kereskedelmi egységekben – ha eddig nem tették meg –, a dolgozók és vásárlók egészségének védelme érdekében javaslom az üzletek üzemeltetőinek, hogy vezessenek be biztonsági intézkedéseket:
 • a vásárlók közötti 1,5 méteres távolság megtartásának érdekében az elárusító tér méretének figyelembevételével limitálják az egyidejűleg az üzlet elárusító terében tartózkodók számát,
 • a vásárlás és sorban állás során a 1,5 méteres távolság megtartását követeljék meg,
 • az üzletek biztosítsák a dolgozóiknak a védőkesztyűt és védőmaszkot, és írják elő azok használatát,
 • a biztonsági intézkedésekről, a vásárlók számára javasolt magatartási szabályokról az üzlet bejáratánál tájékoztassák a vásárlókat.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a kormányrendeletben előírt rendelkezések betartása, betartatása az üzemeltető felelősségi körébe tartozik. Amennyiben itt hiányosság tapasztalható, a rendőrség feljelentéssel fog élni, és bírság kiszabására is sor kerülhet.

 1. A biztonságos vásárlás érdekében javaslom a vásárlóknak, hogy
 • törekedjenek a vásárlást a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni,
 • lehetőség szerint válasszák az érintés nélküli bankkártyás fizetést,
 • tartsák be az üzletek által meghatározott biztonsági előírásokat.
 1. Közterületen – az egy háztartásban élők kivételével – kizárólag egyedül közlekedjenek, más személytől legalább 10 méteres távolságot tartsanak.  Közterületen sporttevékenységet kizárólag egyedül, kizárólag a lakóhely, tartózkodási hely vagy magánlakás bejáratától számított 1000 méteres körzeten belül végezzenek, és más személytől legalább 10 méteres távolságot tartsanak.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Köszönöm együttműködésüket!

Győrújbarát, 2020. április 24. napján

Kóbor Attila
polgármester

Az aláírt pdf dokumentum itt olvasható: link